www.Marsepeintaart.jouwweb.nl
www.Marsepeintaart.jouwweb.nl
Home » Recept

Recept

Hoe maakt men zelf Marsepein:

Benodigd:

  • 200 gram gepelde amandelen
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • Enkele druppels citroensap
  • Kleurstof speciaal voor marsepein


Gebruiksaanwijzing:

Maal met een mixer de amandelen heel fijn. Doe er de (gezeefde) poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed vermengen.
Vorm de pasta tot een rol en verpak dit in een vel aluminiumfolie of plastic folie.

En nu komt het moeilijkste: leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten!
Maak er dan figuurtjes van.
Je kunt met verschillende kleurstoffen de marsepein mengen (wel handschoenen aantrekken of crisco (plantaardig vet) gebruiken)
Je kunt ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals cacao (bruin) en saffraan (geel).
Wanneer je geen kleurstof kan vinden of het niet mag eten dan kun je ook bietensap gebruiken voor rode marsepein, of reine-claude siroop voor groene marsepein of wortelsap voor oranje marsepein.
Voor extra smaak kun je ook essences zoals rum, vanille, amandel, sinaasappel etc. gebruiken voor extra smaak.
Gebruik deze essences dan in plaats van de citroensap.

Als je marsepein helemaal klaar is, kun je deze het beste buiten de koelkast bewaren in een goed afgesloten plastic zak. Bewaar deze dan in een afgesloten trommel en zet deze droog en donker weg. Je marsepein blijft ongeveer 7 maanden houdbaar.